zaterdag 15 december 2007

In "Het Hazenlips"

Het was een spannend, creatief en vooral gezellig avondje in de Flex-Bar op het Westergasterrein in Amsterdam. De tweede Jonge Honden Pitch was een opdracht voor Child Surgery Vietnam. Dit in samenwerking met Stichting Nobel en reclamebureau LOWE. Het niveau van het gemaakte werk was extreem hoog.
Twee teams mochten hun concept presenteren. Mark & Tim kregen ook hun 2-minutes of fame op het podium. We kwamen er vanaf met een verdienstelijke 2e plek.

Opdracht: Verhoog de naamsbekendheid van Child Surgery Vietnam en werf fondsen. Doelgroep: Cosmetisch artsen, orthopedisch chirurgen en medische studenten. Boodschap: Je kunt je (niet) voorstellen hoe het is om rond te lopen met een geboorteafwijking, zoals een hazenlip. Concept: We laten artsen, chirurgen en medische studenten ervaren hoe het is om rond te lopen met een geboorteafwijking zoals een hazenlip.

Hoe dan?

Mondkapje
Hét belangrijkste middel in onze campagne. Een herkenbaar gebruiksvoorwerp voor de doelgroep. Als je dit kapje opzet lijkt het alsof je een hazenlip hebt.



Achterkant kapje
Met de tekst: Zet 'm op en kijk in de spiegel. Rondlopen met een geboorteafwijking, je kunt het je bijna niet voorstellen. Maar voor 16.000 kinderen in Vietnam dreigt dit de toekomst te worden. Voor 60 euro geef je één kind een menswaardig leven. Child Surgery Vietnam geeft gehandicapte kinderen een toekomst.



Direct Mail en Promotieactie
De chirurgen en artsen gaan we benaderen middels een direct mail. Zij krijgen het kapje thuisgestuurd. De medische studenten benaderen door middel van een guerilla-actie op scholen. In de practicumlokalen worden de normale mondkapjes omgeruild voor die van Child Surgery Vietnam. Mocht dit niet lukken, dan laten we de kapjes samplen door een promotieteam op scholen.



Printuiting
Een advertentie in "Het Hazenlips"



Radiocommercial
Een radiocommercial die gedeeltelijk in "Het Hazenlips" wordt gesproken.

1 opmerking:

Niek Eijsbouts zei

Die tweede plaats was zeker verdiend.
De foto's van de avond komen op jongehonden.nl, maar ik zal er wel even wat sturen.

Tot snel.
Keep up the good work!

Niek